Research och författare till boken

Var går gränsen? Om flyktingmottagande, öppna hjärtan och systemkollaps

Carlos har femton års erfarenhet av att hålla föredrag och av att leda panelsamtal och bl.a varit krönikör i bland annat Metro, Aftonbladet, tidningen Chef, Vi Föräldrar och ungdomstidningen Chili.
Han skräddarsyr alltid sina föreläsningar, som kan röra vid det individuella, det lokala eller globala. Som analyschef på Sweden Research jobbar han i sin vardag med att analysera kommuners flyktingmottagande och hur kommuner planerar framtidens samhälle, agerar rådgivare och strateg.

Föreläsning – Var går gränsen? Hur kan en plötslig ökning i antalet asylsökande få samhället att falla ihop? Varför det är länder som inte räknas till världens demokratier som ger flest flyktingar skydd? Hur det skulle se ut om flyktingarna kunde köpa biljett till ett lågprisflyg till Stockholm istället för att investera en förmögenhet i en livsfarlig, lång och otymplig resa?

På ett pedagogiskt sätt försöker Carlos förklara frågor som diskuteras idag utifrån de tankebanor han introducerade i sin bok med nya tillägg och dagsaktuella iakttagelser.